ALERTĂ METEO! COD GALBEN de ploi, lapoviţă şi NINSORI ABUNDENTE. Strat de zăpadă consistent

ALERTĂ METEO! COD GALBEN de ploi, lapoviţă şi NINSORI ABUNDENTE. Strat de zăpadă consistent

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din ţară.

Potrivit ANM, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, se vor semnala precipitaţii în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp, în zona montană şi în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h.

COD GALBEN de NINSORI

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ în nord şi centru, precipitaţii mixte abundente în nord-est, viscol în zona montană.

Atenţionarea este valabilă în intervalul 12 noiembrie, ora 23:00 – 13 noiembrie, ora 22:00.

În regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Citeste si:

Facebook Comments