Amenzi aplicate de pompieri în biserici

Valoare totală a fost de 7500 de lei

Zeci de sancțiuni aplicate lăcașelor de către pompierii botoșăneni. 50 de lăcașe din cult din județul Botoșani au primit săptămâna trecută vizita pompierilor botoșăneni, care au aplicat nu mai puțin de 73 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 amenzi. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 7500 de lei.

În aceste cazuri, inspectorii de preveniare au constatat abateri de la legislația în domeniul situațiilor de urgență, precum ”neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanție sau a instalașiilor paratrăsnet, exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice, găleți, lopeți, târnacoape, căngi, neîntocmirea și neafișarea planului de evacuare în caz de incendiu sau neignifugarea elementelor de construcție din material lemnos din componența clădirilor.

Astfel de controale vor fi efectuate și în perioada următoare, iar scopul lor este de prevenire a situațiilor de urgență care s-ar putea produce pe timpul oficierii Slujbei de Înviere prin înlăturarea cauzelor potențial generatoare de incendiu sau alte evenimente nedorite.

Astfel că, timp de trei săptămâni, angajații IJSU din cadrul Inspecției de Prevenire vor merge la biserici și mănăstiri pentru a verifica respectarea condițiilor de securitate la incendiu și protecție civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingere incendiilor, existența căilor de acces,a rezervoarelor de apă pentru incendiu și posibilități practice de utilizare a acestora, dar și modul în care au fost amenajate spațiile undo vor fi aprinse lumânările. Acțiunile pompierilor în lăcașele de cult se vor finaliza în Noaptea de Înviere, când aceștia vor executa acțiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor.

Citeste si:

Facebook Comments