Amenzi aplicate pentru vânzare de porci

Amenzi aplicate pentru vânzare de porci

Mai multe târguri controlate

Au mers să își vândă porcii la târg, dar s-au ales cu amenzi! Mai multe persoane care s-au gândit sâmbătă dimineață să meargă la vânzare cu porcii din bătătură au avut neplăcuta surpriză să dea nas în nas cu specialiștii direcției Sanitar veterinare și pentru Siguranța Alimentelor dar și cu polițiști.

În ciuda nenumăratelor apeluri făcute de reprezentanții DSVSA cu privire la alerta de pestă porcină și a informărilor privind interzicerea cu desăvârșire a comercializării porcilor în oboare, mai mulți oameni care fie nu au știut, fie au ignorat avertismentele autorităților, au încercat sâmbătă dimineață să își vândă porcii. Cei mai mulți nu au reușit pentru că au fost depistați de echipele de control, care le-au aplicat amenzi. Vânzătorii dar și cumpărătorii au spus că nu au fost informați și că nu au știut că vânzarea este interzisă.

Amendați au fost pe lângă vânzători și cei care și-au achiziționat purcei.

Controalele s-au desfășurat în târguri din zonele Copălău- Sulița, Roma-Răchiți și Dorohoi-Darabani. Controalele au fost efectuate după ce în urmă cu câteva zile autoritățile au intrat în alertă din cauza unui focar de pestă porcină identificat la câțiva kilometri de județul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments