Amenzi de aproape 300.000 de lei aplicate comercianților

Controale efectuate de polițiști

Aproape 300.000 de lei! Acesta este contravaloarea amenzilor aplicate de polițiștii botoșăneni comercianților din județ. În ultimile zile polițiștii botoșăneni au efectuat mai multe controale în domeniul comerțului, activităţile concentrându-se pe respectarea normelor legale din domeniul comerţului cu produse alimentare, combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, legume-fructe, băuturi alcoolice și protejarea bugetului consolidat al statului.

În doar patru zile, oamenii legii au desfășurat 24 de astfel de activități, o parte dintre ele desfășurându-se împreună cu reprezentanți ai Autoritații Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor dar și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. În urma acestor verificări au fost constatate 23 de infracțiuni și 615 fapte contravenționale, ”soldate” cu amenzi în valoare de aproape 300.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni, 181,  în valoare de peste 200.000 de lei au fost aplicate pentru abateri de la normele legale de comerț.

Totodată, oamenii legii au confiscat mărfuri în valoare de 15.000 de lei. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Citeste si:

Facebook Comments