Amenzi la Botoşani pentru fumat în spaţii interzise!

Deşi legea care interzice fumatul în spaţiile interzise a intrat în vigoare de numai câteva zile, se pare că botoşănenii noştri încă nu au înţeles mesajul.

Legea antifumat interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloace de transport in comun, locuri de joacă pentru copii, în unitătile sanitare, de învăţătmânt, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului de stat şi private.

Pentru că nu toate persoanele privesc cu ochi buni această lege, se pare că unele dintre ele au rămas cu buzunarele goale din cauza nerespectării acesteia. În urma unor controale efectuate de către Ministerul Afacerilor Interne persoanele ce au fost depistate fumand în spaţii interzise au fost sancţionate conform legii. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate de către jandarmi, în oraşele Darabani şi Săveni

Astfel de sancţiuni pot fi aplicate şi de către reprezentanţi ai Poliţiei Locale, MAI dar şi de către inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă în cazul în care aceştia constată că sunt încălcate prevederile legii. Legea prevede sancţiuni pentru persoanele fizice care fumează în spaţiile în care fumatul este interzis cu amenda contravenţională de la 100 la 500 lei dar şi pentru persoanele juridice care administrează spaţiile în care fumatul este interzis cu amenzi cuprinse între 5000 şi 15000 lei. De asemenea legea ii ameninţă pe administratorii spaţiilor în care fumatul este interzis chiar cu suspendarea definitivă a activităţilor în cazul unei abateri ulterioare.

Până acum la nivelul judeţului Botoşani au avut loc 130 de acţiuni cu privire la modul de informare şi instruire a persoanelor fizice şi juridice privind noile reglementări legislative.

Citeste si:

Facebook Comments