VIDEO! Amenzi pentru munca la negru

8 angajaţi la negru şi 5 amenzi de 160 de mii de lei, acesta e bilanţul controalelor pe care angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă le-au făcut luna trecută la firmele din judeţ. Lor li se adaugă alte aproape 200 de nereguli din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, un capitol la care stau prost aproape toate societăţile verificate în această perioadă. Aproape toţi însă au scăpat doar cu avertismente şi sfaturi.

Asta au păţit 5 oameni de afaceri din judeţ, la care inspectorii au găsit angajaţi fără forme legale, mai ales că fenomenul a prins amploare în ultimele luni, odată cu muncile sezoniere. Totodată, a crescut şi numărul angajaţilor care s-au dus la ITM să-şi reclame patronii.

Dintre cei aproximativ 60 de oameni care nu s-au temut să-şi ceară drepturile, majoritatea s-au plâns că nu li se dau salariile ori că nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare. Unii şi-au luat inima în dinţi şi au reclamat că au fost angajaţi fără contracte de muncă. Însă de departe cele mai multe nereguli au fost în ceea ce priveşte siguranţa de la locul de muncă.

În total, oamenii de afaceri controlaţi în ultima lună de primăvară au de plătit amenzi de aproximativ 200 de mii de lei. Ca de obicei, confecţiile şi construcţiile sunt cele mai cu probleme domenii de activitate.

 

Citeste si:

Facebook Comments