VIDEO! Amenzi uriașe de la Garda de Mediu

Amenzi uriașe aplicate de Garda de Mediu, în prima jumătate a acestui an. Au fost aplicate amenzi contravenționale de peste 80.000 lei, iar un agent economic a fost sancționat cu 60.000 de lei.

În primul semestru din acest an, inspectorii Gărzii de Mediu Botoșani a efectuat un număr total de 251 de inspecții, dintre care 119 planificate și 132 neplanificate. Astfel că în urma acestor verificări au fost aplicate 22 de sancțiuni.

Principala neconformitate constatată în urma controalelor efectuate de Garda de mediu a fost pentru nedepunerea în termen a declarațiior la Administrația Fondului de Mediu pentru cantitățile de deșeuri depozitate, aferente anului 2017.

Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Botoșani a fost în valoare de 60.000 lei pentru un operator economic care nu a solicitat și nu a obținut act de reglementare în vederea realizării unei noi investiții.

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate efectuarea controalelor planificate, a controalelor dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu și verificarea reclamațiilor în Comisariatul Județean Botoșani.

În urma acestor inspecții au fost verificate și sectoarele de drumuri județene și naționale.

 

Citeste si:

Facebook Comments