VIDEO! Amenzi uriașe pentru munca la negru

Aprilie a fost plină de evenimente pentru inspectorii muncii. Sesizaţi de angajaţi nemulţumiţi sau parte din planul lor, reprezentanţii ITM au controlat peste o sută de firme din judeţ, unde au depistat zeci de nereguli şi au dat zeci de amenzi. Peste 2 miliarde de lei vechi au însumat acestea, majoritatea pentru munca la negru.

În total, doar luna trecută, inspectorii ITM au găsit 14 angajaţi fără contracte de muncă. 6 dintre ei la o singur angajator, o stână de oi din judeţ, pe care reprezentanţii instituţiei au mai vizitat-o şi în trecut. În plus, o parte dintre ei nu ţineau nici evidenţa timpului de lucru, un alt prilej de sancţiune.

Acestea nu au fost singurele probleme găsite de inspectorii muncii. Au mai găsit zeci de nereguli legate de prevenirea şi securitatea la incendii sau în domeniul sănătăţii şi secutităţii în muncă.

Totodată, la sediul instituţiei s-au înregistrat 32 de petiţii, de la oameni ce s-au plâns că nu primesc banii la timp sau că patronii nu le plătesc orele suplimentare.

 

Citeste si:

Facebook Comments