Amețit bine, conducea cu o viteză … amețitoare

Amețit bine, conducea cu o viteză … amețitoare

100 de kilometri la ora. Acesta este viteza cu care circula, joi seară pe Șoseaua Iașului, un bărbat de 35 de ani din municipiul Botoșani.

A fost tras pe dreapta de polițiști și, nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii să constate că omul era și băut. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus mai apoi la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ziua s-a terminat rău și pentru un alt tânăr de 21 de ani din orașul Flămânzi. Acesta a fost depistat în trafic conducând un autoturism pe drumul european E58, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testul alcoolscopic a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată.

Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si:

Facebook Comments