VIDEO! An de foc pentru pompieri

Anul 2016 a fost un an de foc pentru angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

De aproape 10.000 de ori botoșănenii au solicitat ajutorul pompierilor . Aceștia au intervenit cu promptitudine si au salvat peste 330 de vieți din incendii devastatoare. Mai mult decât atât peste 5000 de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri de specialitate la timp datorită lor.

Anul 2016 a fost un an al provocărilor pentru pompierii botoșăneni.

Ieri în cadrul unei întruniri la Prefectură salvatorii și-au prezentat bilantul realizărilor pe anul trecut. Evenimentul nu a început altfel decât cu intonarea imnului de stat.

A urmat apoi discursul ținut de colonelul ISU Cristian Amarandei. Acesta a vorbit despre intervențiile la care pompierii au fost solicitați. Comparativ cu anul 2015 când au fost 6730 în anul 2016 numărul acestora a ajuns la 9485 de intervenții.

Dan Nechifor, prefectul de Botoșani, prezent la eveniment, i-a felicitat pe salvatori pentru că au făcut față cu brio tuturor momentelor de cumpănă.

Multe urări de bine a făcut și Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți. Totodată el a ținut să atragă atenția asupra importanței personalului tânăr în cadrul Inspectoratului de Urgență subliniind faptul că personalul trecut de prima tinerețe se descurcă mai greu în unele situații.

La eveniment a fost prezent colonelul IGSU Benone Duduc care a mulțumit și și-a felicitat colegii pentru reușitele obținute de-a lungul anului 2016.

El a vorbit totodată și despre deschiderea noului punct de lucru de la Darabani,despre acțiunile pompierilor dar și despre campaniile de informare preventivă.

La sfârșitul întâlnirii colonelul Amarandei a oferit diplome de onoare oficialităților prezente.

Citeste si:

Facebook Comments