An incert în investitii pentru Botoșani

Cresc salariile în administrație, crește salariul minim pe economie dar vor scădea investițiile la Botoșani.

Cel puțin acesta este tabloul conturat de primarul Cătălin Flutur. Facilitățile financiare oferite de proaspătul Guvern Grindeanu vor avea repercursiuni pe partea administrativă locală. In bugetul municipiului bani mulți se vor duce pe majorările salariale iar ce rămâne vor merge pe investiții.

Guvernul PSD a venit în fața electoratului cu un întreg sac de promisiuni privind majorările salariale, creșterea pensiilor și reducerea taxelor. Aceste suplimentari vor trebui suportate din bugetele locale.

Situația se complică însă când vine vorba de investiții, pentru că toate aceste facilități vor trebui suportate din bugetul local. Botoșaniul stă bine la capitolul încasări din taxe și impozite dar nu s-a conturat încă un buget. Abia spre finele lunii februarie va fi supus aprobării bugetul local.

Prioritară este partea de funcționare, vorbim aici despre salariile funcționarilor și ale angajaților societăților subordonate Primăriei.

Cornișa și teatru rămân investiții prioritare pentru administrația locală pentru 2017. Promisiuni au fost din partea primarului și pentru reabilitarea infrastructurii din zonele mărginașe ale municipiului.

Primarul nu a renunțat nici la idee de a achiziționa Casa Ankele și nici la proiectul privind modernizarea transportului public local. Planul de acțiune va fi însă perfectat abia după ce se va aproba bugetul local.

Citeste si:

Facebook Comments