An teatral plin de performanțe și realizări artistice la Botoșani

Performanță și finețe artistică la Botoșani.

Oficial de la sfârșitul acestei săptămâni s-a încheiat o nouă stagiune la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Deși în momentul de față, trupa de actori botoșăneni, repetă și evoluează într-un spațiu impropriu actului artistic, performanțele artistice deosebite nu au încetat să apare.

Conducerea teatrului arată că au fost 7 premiere pe întreg parcursul anului teatral. Majoritatea au fost spectacole dramatice, cu un impact major asupra spectacolului, pline de învățăminte dar și cu o mare finețe artistică. Ultima premieră din acest an a fost un spectacol de referință, ”Tu ești Dumnezeul Meu” în regia ucrainiencei Ludmila Skripka.

Totodată actorii teatrului botoșănean au depășit granițele locale și au fost prezenți în cadrul mai multor festivaluri naționale și internaționale.

Anul teatral de la Botoșani, a fost încununat și de succese individuale sau colective ale actorilor botoșăneni care au obținut premii la diferite festivaluri de profil. Teatrul a obținut premiul pentru cea mai bună trupă de actori la Cernăuți iar actrița Dana Bucătaru a obținut premiul pentru cel mai bun rol feminin.

Citeste si:

Facebook Comments