Ancheta a reusit, pacientul este mort

Nimeni nu este vinovat de decesul bebelușului de doar doua zile. Aceasta este concluzia comisiei de anchetă desfășurată în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Vorbim despre copila care s-a stins din viață la numai două zile după naștere, ucisă de un microb.La o săptămână de la moartea micului îngeras, întrebările părinților Hârtopeanu din Săveni nu si-au găsit nici acum răspunsul.

Deși a fost initiată o anchetă internă în cadrul spitalului, se pare că nimeni nu e vinovat. Potrivit purtatorului de cuvant al sptalului judetean, medicul Ștefan Bercea, rezultatele anchetei ar fi arătat doar cauzele decesului nu si cine este responsabil de acesta.

Din spusele medicului, copila s-ar fi stins după o insuficiență respiratorie acută apărută în urma unei bronho-pneumonii si determinata de aparitia streptococului beta-hemolitic de tip B.

Reamintim că este vorba despre despre fetița născută pe 8 martie si decedată pe 10 martie la Maternitatea din Botoșani.

În ciuda controalelor și a analizelor efectuate de mamă pe parcursul sarcinii, microbul ucigas a fost găsit abia după ce starea micutei s-a agravat. Cu toate acestea medicul Ștefan Bercea spune că fetița a fost supravegheată încă de la nastere si că starea de sănătate era bună.

Citeste si:

Facebook Comments