Andra vrea să trăiască!

Destin cumplit pentru o copilă de doar 9 ani

Andra are 9 ani. Este o fetiță extrem de frumoasă, cuminte și foarte, foarte talentată. Îi place foarte mult să deseneze. Desenează fețe zâmbitoare, inimioare și fetițe fericite. Îi place să folosească culori. Foarte multe culori. Și îi place să scrie și să învețe. Îi plac fluturașii, florile și natura. Își iubește părinții și frățiorul nespus de mult. Și iubește viața. La vârsta ei, Andra nu își dorește decât…să traiască. Trupul firav al copilei este măcinat de boli. Deși are doar 9 ani, micuța Andra a suferit mai mult decât un adult, iar cele mai multe zile din viața sa și le-a petrecut prin spitale.

Alexandra suferă de diabet, ciroză hepatică, mucoviscidoză în formă completă..Cu lacrimi în ochi mama sa povestește că acest coșmar al familie a început când Andra avea doar trei luni de viață.

Când a împlinit un an, Andra cântărea cât un nou născut. Boala de care suferea se manifesta atât de agresiv, încât micuța nu putea lua deloc în greutate. Disperați părinții au căutat ajutor la medicii botoșăneni. Mama a fost însă sfătuită de aceștia să meargă la Iași.

Iar din cauza medicamentației și a bolilor, la doar 4 anișori Alexandra avea deja ficatul afectat. Și a fost diagnosticată cu mucoviscidoză în formă completă.

Aproape lunar, familia Andrei a mers la Iași. Însă în loc să se facă mai bine, starea de sănătate a micuției se agrava continuu.

La Iași, un medic le-a dat speranțe părinților și le-a spus că micuța poate fi salvată. Pentru asta însă este nevoie de o operație de transplant de plămâni extrem de complexă ce poate fi făcută doar o clinică de specialitate din străinătate.

Micuța are acum toate organele interne afectate. Ficat, plămâni, splină.

Pentru ca familia Brai să ajungă la clinica din Viena și pentru ca Alexandra să primească o nouă șansă la viață este nevoie de bani. Foarte mulți bani. 120.000 de euro costă intervenția chirugicală de care are atâta nevoie micuța pentru a trăi. Bani pe care familia nu și-i permite dintr-un singur salariu.

Alături de familia Brai sunt vecinii și prietenii. Oameni care au văzut cât de mult suferă micuța, iar pe lângă ea și familia ei. Și mai ales Claudiu, frățiorul mai mic al Andrei.

Pentru mama copilei, momentele prin care trece acum sunt cumplite. Nu vrea să o piardă și pe Alexandra. Femeia a trecut prin clipe cumplite în viață. Ea a mai pierdut două fetițe.

Citeste si:

Facebook Comments