VIDEO! Angajații APM și GNM vor salarii mai mari

Protest spontan la două instituții din Botoșani. Peste 40 de angajați și-au sistat activitatea pentru două ore și și-au spus nemulțumirea. Este vorba de salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului și de cei de la Garda de Mediu.

Revolta a pornit de la inechitățile salariale. Deși colegii lor funcționari din aceeași familie ocupațională au beneficiat de majorări salariale, acestea nu s-au aplicat și în cazul lor.

Salariul directorului Agenției pentru Protecția Mediului este la același nivel cu al unui infirmier de la spital, spun angajații instituției.

Salariile lor nu au suportat modificări de ani de zile și ajung să încaseze lunar lefuri și de 800 de lei. Nu vor să mai îndure umilința iar astăzi alături de colegii de la Garda de Mediu au declanșat un protest și cer majorări salariale de 50%.

În momentul de față, salariul maxim la APM pe o funcție de execuție este de 2100 de lei iar directorul încasează 3100 lei net.

În cazul în care protestul nu va avea ecou se intenționează declanșarea unei greve, a conflictului de muncă și blocarea controalelor Gărzii de Mediu. În plus, se vor bloca și fondurile europene având în vedere că actele de închidere a fondurilor europene se emit de la agențiile de mediu.

Citeste si:

Facebook Comments