Angajații de la Popăuți și poștașii și-au spus off-urile prefectului

Ședință de Dialog social la Prefectură

Problemele de la Popăuţi şi cele ale poştaşilor au ajuns pe masa prefectului. Nemulţumirile angajaţilor Staţiunii de cercetări de la Popăuţi ar putea, în sfârşit să-şi găsească soluţii. Afiliaţi la Blocul Naţional Sindical şi reprezentaţi de Vasile Chiru, liderul botoşănean al BNS, aceştia au stat miercuri, 16 martie, faţă în faţă cu prefectul Dan Nechifor, dar şi cu reprezentanţii conducerii de la Popăuţi.

În cadrul aceleaşi întâlniri solicitate de BNS, sindicatul din cadrul Poştei Române a transmis prefectului doleanţele lucrătorilor din domeniu. La Popăuți, salariaţii reclamă condiţiile de muncă inumane: de la lipsa surselor de încălzire, la neadaptarea volumului şi sarcinilor de muncă la pregătirea şi problemele de sănătate ale salariaţilor.

Aceştia se plâng că nu se respectă legislaţia privind încheierea şi încetarea contractelor de muncă, dar şi că actuala conducere nu asigură cadrul de muncă principial, bazat pe respect şi colaborare.

La rândul lor, salariații de la Poşta Română cer majorări salariale, dreptul la concediul de odihnă al poştaşilor din mediul rural şi încadrarea în condiţii deosebite de muncă pentru cei care lucrează noaptea fiind cele mai importante dintre acestea.

Următorii paşi în detensionarea atmosferei de la Popăuţi vor fi coordonaţi de liderul BNS, care se va deplasa la stațiunea de cercetare. În timp ce reprezentantul lucrătorilor de la Poştă a dat asigurări că, în cazul unor întreruperi ale activităţii, protestele nu se vor face în zilele de acordare a pensiilor sau a altor drepturi financiare, idee salutată şi de prefectul Dan Nechifor.

Prefectul Dan Nechifor a preluat problematica legată de activitatea de cercetare a staţiunii, asigurând partenerii dialogului social de transmiterea acesteia către Academia de Ştiinţe Agricole. Prefectul a preluat și doleanțele salariaților de la Poșta Română.

Totodată, prefectul i-a solicitat directorului de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Stelian Mețler, să verifice dacă sunt abateri de la legislaţie, în ceea ce priveşte relaţiile de muncă la Stațiunea de cercetare.

Citeste si:

Facebook Comments