ANL-uri plănuite pentru medici

Cea mai mare unitate spitalicească a Botoșanilor se confruntă cu deficit de personal.

Medicii de specialitate, ocolesc județul nostru. Pentru a reuși totuși atragerea de specialiști la Botoșani, Consiliul Județean a perfectat documentația în vederea construirii unor locuințe ANL în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Singurul medic venit la Spitalul Județean este neurochirurgul Petre Atilla Kiss.

Un bloc ANL cu 18 apartamente ar urma să fie construit pe terenul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Asigurarea unei locuințe ar putea să atragă la Botoșani medici de specialitate iar astfel, botoșănenii nu vor mai fi transportați în județele vecine pentru îngrijiri medicale.

De o atenție specială beneficiază tânărul neurochirurg, Petre Atilla Kiss.

Medicul venit de la sute de kilometri distanță, de la Cluj, să trateze botoșănenii l-a impresionat pe șeful județului. În prezent, chiria la apartamentul în care locuiește este suportată de o firmă privată. Președintele Consiliului Județean vrea însă să caute o portiță pentru a reuși să îl sprijine pe neurochirurg.

În luna noiembrie a anului trecut au început demersurile pentru amenajarea unor locuințe în clădirea în care a funcționat Centrul de Plasament ”Elena Doamna”. Până la ora actuală lucrările nu s-au finalizat.

Citeste si:

Facebook Comments