Antonia a făcut primii pași

Avem vești bune de la Antonia.

Micuța de doar 4 anișori, care suferă de o boală extrem de rară și care avea nevoie de un tratament special, de oxigenare a creierului pentru a putea face lucruri mici, pe care noi le facem cu atâta ușurință. După a doua cură efectuată la o clinică privată de Hiberbare din Târgu Mureș, micuța a început să facă progrese.

A făcut deja primii pași ținută doar de o mânuță, mănâncă și zâmbește.

La doar patru anișori, Antonia a suferit mai mult decât orice om matur. Micuța, care până la vârsta de 2 ani și jumătate era un copil perfect sănătos, a îndurat ororile bolilor care s-au năpustit asupra trupului ei firav.

Pentru Antonia și mama ei, Adelina au urmat, zile , săptămâni, luni și ani de chin.

Au căutat răspunsuri pe la doctori și clinici din toată țara. Asta până când, în vara anului trecut, Adelina a aflat de o clină de Hiperbare din Târgu Mureș. Mama copilei și-a pus toată speranța în această terapie de oxigenare a creierului.  Atunci a aflat că micuța ei este suspectă de bolerioză, sau boala Lyme.

A avut nevoie de bani, iar Vlad Plăcintă, prin Asociația ”Salvează o inimă”, a ajutat-o să strângă bani pentru tratament.

După prima cură la Clinica de Hiperbare, au început să se vadă și efectele. Micuța Antonia  începea să dea semen că se face bine. Spre bucuria mamei sale care a crezut în acest tratament, chiar dacă mulți au descurajat-o.

În câteva luni, Adelina, mama micuței a trecut prin infern și înapoi.

După ce a crezut că o va pierde, pentru că medicii nu i-au dat prea multe șanse, s-a bucurat că Antonia dădea semen că se va face bine, însă după ceva timp starea micuței a început să se înrăutățească. Făcea contracturi. A ajuns la Spitalul din Botoșani unde medicii au vrut să o interneze la Terapie Intensivă, însă mama a refuzat a sunt din nou la clinica de la Târgu Mureș iar medicii de acolo au chemat-o de urgență. A început a doua cură de oxigenare a creierului.

Iar după câteva zile petrecute acolo, micuța Antonia a făcut progrese remarcabile. Acum are pofta de mâncare și chiar a început să facă, din nou, pași.

Credința a ajutat-o pe Adelina să ajungă până aici. Credința și oamenii de bine, care au rezonat la suferința Antoniei și au donat banii necesari pentru tratamentul micuței, pentru o perioadă de timp. Pe platforma Asociației ”Salvează o inimă” s-au strâns peste 11.000 de euro.

Pentru a se face bine, terapia la Clinica de hiperbare de la Târgu Mureș, ar putea dura câțiva ani. Iar Adelina este pregătită . Pregătită pentru orice, numai să își vadă copila bine.

are

Citeste si:

Facebook Comments