Anunţ important de la Guvern: românii au o nouă zi de sărbătoare NAŢIONALĂ

Anunţ important de la Guvern: românii au o nouă zi de sărbătoare NAŢIONALĂ

Ziua Eroilor va fi marcată pe 9 iunie și va avea statut de “sărbătoare națională”, anunță, astăzi, Guvernul.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit și programul evenimentelor prilejuite de această zi.

“În spiritul tradiției europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de <> și s-a stabilit a fi sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării, potrivit tradiției românești”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Programul manifestărilor cuprinde măsuri administrativ-organizatorice, manifestări comemorative în Capitală, în țară și pe plan extern.

Ministerul Apărării Naționale, prin unitățile, instituțiile de învățâmânt, cercurile și bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee și monumente comemorative de război, expoziții de carte. Ministerul Educației Naționale are în vedere desfășurarea, în instituțiile de învățâmânt, a unor programe dedicate acestei zile: întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale.

Ministerul Afacerilor Externe va organiza, prin intermediul reprezentanțelor diplomatice românești sau oficiilor consulare, activități specifice pentru cinstirea memoriei și comemorarea eroilor români căzuți și înhumați pe teritoriul altor state.

Autoritățile administrației publice locale vor organiza și ele expoziții și programe speciale.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments