VIDEO! Apă cu porția pentru rău-platnici și vecinii lor

Rău-platnicii rămân pe uscat! Mii de botoșăneni au uitat probabil unde sunt casieriile Nova Apaserv și nu și-au mai plătit facturile de câțiva ani. Din cauza lor, vor avea de suferit și vecinii din bloc. Operatorul de apă a trimis somații către debitori iar dacă nu-și vor plăti datoriile se va trece la limitarea furnizării apei.

Societatea Nova Apaserv trece printr-o situație financiară delicată. Pentru a recupera banii datorați de populație, se trece la o metodă mai drastică. În intervalul 2-6 aprilie s-au emis somații de plată pentru toate scările de bloc din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani, Săveni și Ștefănești. Cetățenii care nu se vor conforma, și nu vor plăti facturile restante, vor avea apă la robinete dar cu porția.

Concret, apa va curge la robinet doar 4 ore pe zi. Nova Apaserv are aproape 7000 de procese în instanță și încearcă să recupereze datoriile de la botoșănenii care locuiesc la bloc. Totalul debitelor de la scările de bloc ajunge la aproape 9 milioane de lei.

Asta înseamnă că de 8 ani, unii botoșăneni consumă dar nu plătesc apa. Dacă nu vor răspunde somațiilor și nu vor plăti utilitatile, limitarea furnizării apei se va aplica imediat după Paște.

Citeste si:

Facebook Comments