Apă mai curată în râul Jijia

În râul Jijia se deversează apă reziduală mai curată decât cea care curge în mod obișnuit prin albia râului. Acest lucru este posibil după inaugurarea stației de epurare a apelor uzate din municipiul Dorohoi. Stația prelucrează zilnic apa menajeră rezultată de la peste 35.000 de locuitori ai Dorohoiului. Acest proces tehnologic a devenit posibil în urma finalizării unei investiții de 7 milioane de euro, banii provenind din finanțări europene.

Președintele Consiliului Judeţean Botoșani, Gheorghe Sorescu, a spus că investiția realizată într-un interval de 17 luni este perfect funcțională, respectând întru totul proiectul inițial și parametrii de mediu, contribuind din plin la creșterea standardelor de trai, a bunăstării dorohoienilor, care beneficiază astfel de un serviciu de cea mai bună calitate.

La întoarcerea spre Botoșani, Gheorghe Sorescu a vrut să vadă care este și stadiul lucrărilor desfășurate în zona Leorda la noua magistrală de apă, care asigură alimentarea populației municipiului Botoșani. Noua magistrală va înlocui conducta veche de câteva decenii, supusă la numeroase avarii în ultimii ani din cauza alunecărilor de teren.

După discuțiile avute cu directorul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, Gheorghe Sorescu a precizat că lucrările respectă graficul contractat cu constructorul și că, începând cu an, locuitorii municipiului Botoșani vor scăpa definitiv de grija întreruperii alimentării cu apă a locuințelor şi noua magistrală va fi funcțională.

Citeste si:

Facebook Comments