VIDEO! Aparatură nouă la Neurochirurgie

Vești bune pentru pacienții celui mare spital din Botoșani. După mari eforturi financiare, Spitalul Județean a primit în această săptămână un aparat medical de ultimă generație pentru Secția de Neurochirurgie. Noua achiziție le va permite medicilor să opereze bolnavi care până acum erau trimiși la marile spitale universitare.

Dacă până în urmă cu puțin timp bolnavii din Botoșani luau calea Iașului, șefii Spitalului Mavromati spun că de acum înainte mulți dintre aceștia vor putea fi operați la Botoșani. Totul se datoreză celei mai noi achiziții de pe Compartimentul de Neurochirurgie, care a costat spitalul aproximativ 100.000 de euro.

Microscopul a ajuns de curând la spital. Ieri a fost desfăcut, iar azi furnizorii și cadrele medicale au lucrat pentru a-l pune în funcțiune în sala de operații pe care Neurochirurgia o împarte cu Oftalmologia.

Până la înființarea compartimentului de Neurochirurgie anul trecut, toți pacienții care aveau nevoie de astfel de intervenții erau trimiși la Iași. Cu toate acestea, lipsa de echipamente disponibile limitau foarte mult opțiunile medicilor. Chiar dacă spitalul mai avea un microscop, acesta nu se preta intervențiilor dificile. Acum însă, potrivit neurochirurgului Petre Kiss, odată cu instalarea noului aparat, lucrurile se vor schimba considerabil.

Aceasta nu e singura achiziție de acest fel a spitalului în 2017. Aproximativ 2,5 milioane de lei au fost sau sunt programați în buget pentru echipamente medicale.

Citeste si:

Facebook Comments