Apartament cuprins de flăcări la Darabani

Panică, în acestă dimineață, într-un bloc din oraşul Darabani. Un apartament situat la parterul imobilului a fost cuprins de flăcări, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric. Opt persone, care locuiau în blocul respectiv, au fost urgent evacuate, între acestea și un copil de doar patru luni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină puţin după ora 09.00. La faţa locului s-au deplasat atât pompierii voluntari, cât şi pompierii militari, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Darabani.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile dintr-o cameră, existând pericolul de extindere a flăcărilor la bunurile din celelalte camere, precum şi la apartamentele învecinate. Un fum înecăcios era atât pe casa scării, cât şi în locuinţe, la nivelul tuturor etajelor.

Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea a opt persoane dintre care un copil de patru luni, care locuiau în bloc. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor  s-a intervenit mai bine de o oră.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură  ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea  acestora atunci când sunt uzate.

Citeste si:

Facebook Comments