“Ape tulburi” la Spitalul Podriga

DSP în control la Nova Apaserv

O intervenție neautorizată, accidentală, la rețeaua de apă a afectat calitatea apei în zona Podriga. A fost afectat și Spitalul de Neuropsihiatrie din localitate, apa de la robinete fiind ceva mai tulbure, susțin reprezentanții Nova Apaserv. La spital tocmai se află echipa de acreditare a unității medicale.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani au fost înștiințați de creșterea turbidității apei și au luat legătura cu conducerea societății Nova Apaserv.

Directorul operatorului de apă, Gabriel Cârlan, susține că a trimis în zonă o echipă pentru a vedea ce problemă a apărut la rețea și cum poate fi remediată.

Problemele cu calitatea apei în zona Săveni sunt însă cunoscute și acolo rezolvarea va veni când se va da drumul la alimentarea prin conducta Ștefănești-Săveni. De asta s-au și băgat sume foarte mari în lucrările de alimentare cu apa din acumularea Stânca.

Această creștere a turbidității a apei a fost semnalată doar la Spitalul Podriga și pe porțiunea dintre locul unde a avut loc intervenția și unitatea medicală.

Citeste si:

Facebook Comments