VIDEO! Apel la pace și la o demisie, în PSD

În PSD Botoșani se încearcă instaurarea unui climat de liniște. După demisia din partid a deputatului Mihaela Huncă dar și după ieșirile critice ale parlamentarului Răzvan Rotaru, membrii PSD s-au întâlnit luni, să tranșeze situația în cadrul Comitetului Executiv Județean. Cu unanimitate de voturi, social democrații îi solicită deputatului Huncă să demisioneze din funcția de deputat pe care a obținut-o pe listele PSD, având în vedere că nu se mai regăsește în partid.

Tensiuni în cel mai puternic partid politic atât la nivel național, cât și pe plan local. În urmă cu câteva zile, Mihaela Huncă, membru PSD de aproape 20 de ani, a pus punct relației cu partidul și a demisionat. Conform unor surse neoficiale, Huncă ar fi demisionat din PSD pentru că nu ar fi primit funcția de ministru al Educației. Aceasta a motivat însă că nu se mai regăsește în actualele valori ale Partidului Social Democrat. Imediat după demisia acesteia, și deputatul Răzvan Rotaru a ieșit public cu critici la adresa partidului.

Pentru a tranșa aceste situații, în cursul zilei de ieri s-a reunit Comitetul Executiv Județean al PSD Botoșani unde au fost luate o serie de decizii. Cu unanimitate de voturi, Mihaelei Huncă i s-a solicitat să facă un act de demnitate și să renunțe și la funcția de parlamentar.

Cu unanimitate de voturi, a fost aprobată solicitarea de demisie a deputatului Mihaela Huncă. Prezent la ședință a fost și președintele Costică Macaleți. Acesta a menționat faptul că s-a ajuns la un numitor comun în interiorul partidului.

În plus, toți membrii Comitetului Executiv Județean s-au delimitat de declarațiile critice la adresa partidului aruncate în spațiul public de Răzvan Rotaru. Deși se cunoaște faptul că Rotaru este apropiat al șefului de la județ, Costică Macaleți nu a dorit să facă precizări despre criticile aduse partidului de tânărul parlamentar.

Până la jumătatea lunii octombrie ar urma să aibă loc alegeri în cadrul PSD Botoșani .

Citeste si:

Facebook Comments