Apel umanitar pentru Sanatoriul Podriga

Unitatea medicală mai are în cont 8.000 de lei

Apel umanitar pentru Sanatoriul Podriga. Situația la această unitate medicală a devenit dramatică. Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga a rămas fără finanțare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani și, în aceste condiții, banii pentru hrana și medicația pacienților s-au terminat. Dramatic este că sunt unii pacienți care dacă nu iau medicația zilnică devin violenți și irascibili.

Unitatea medicală mai are în cont doar 8.00 de lei, iar de acoperirea salariilor pe luna iunie nici nu poate fi vorba, în condițiile în care fondul de salarii lunar este de aproape 190.000 de lei.

Prefectul Dan Nechifor a avut o discuție, joi, cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Silvana Tudorache, aceasta menținându-și punctul de vedere, deși Ministerul Sănătății a spus că sunt soluții alternative pentru asigurarea apei. Prin neacordarea autorizației sanitare de funcționare s-a pierdut o finanțare de 230.000 de lei la Sanatoriul Podriga, iar această sumă se rostogolește cu fiecare săptămâna care trece.

Deputatul Cristian Roman spune că toate aceste acțiuni ale angajaților de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani sunt în afara cadrului legal.

Deputatul liberal spune că această acțiune va fi realizată cu sprijinul angajaților de la ISU Botoșani. Conducerea executivă de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani nu aflase despre inițiativa deputatului Cristian Roman de ajutorare a pacienților de la Sanatoriul Podriga.

Acțiunea umanitară va începe marți, 21 iunie, iar cortul va fi amplasat în curtea Casei Armate din municipiul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments