Aplicație unicat în județul Botoșani

Lumea compozitorului George Enescu a ajuns pe tablete și telefoane mobile

Lumea lui Enescu poate fi descoperită și de pe telefonul mobil. Mai precis printr-un parteneriat incheiat între o firmă producătoare de softuri pentru telefoane mobile dar şi Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi, întreaga lume a celebrului compozitor George Enescu poate fi descoperită prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei.

Este o aplicaţie prin intermediul căreia exponatele muzeului sunt prezentate şi pot fi admirate de oriunde poate fi accesat internetul cu telefonul mobil sau tableta. Totodată va putea fi ascultată şi muzica marelui compozitor de origine botoşăneană. Aplicaţia inedită, fiind a doua de acest gen din România, după cea dedicată Muzeului de Ştiinţe ale Naturii Grigore Antipa din Bucureşti, a fost prezentată şi totodată lansată astăzi în mod oficial la Dorohoi.

La această lansare a aplicaţiei intitulată sugestiv „Acasă la Enescu”, au participat în primul rând mulţi elevi. Aceştia s-au arătat impresionați de faptul că pot să învețe direct de pe gadgeturile lor preferate.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil însă fără un sponsor din zona privată. Ștefan Silion un filantrop dedicat promovării culturii locale și a marilor personalități botoșănen, este unul dintre cei care au făcut lucrurile posibile în ceea ce privește această aplicație inedită la nivelul Botoșaniului dar și al întregii țări.

Totodată omul de afaceri botoșănean, care speră să dezvolte turistic Botoșaniul și să atragă cât mai mulți vizitatori pe meleagurile sale natale, a lansat o provocare la adresa autorităților dar și a oamenilor de afaceri. Aceea de a investi în cultură și în valorile locale.

Aplicația poate fi descărcată pe telefonul mobil sau tabletă, conține numeroase secțiuni și lucruri inedite și se adresează în special copiilor și tinerilor între 7 și 14 ani, dar și adulților dornici să învețe lucruri interesante despre universul enescian.

Citeste si:

Facebook Comments