Arabii interesați de oile botoșănene. Aceștia vor exporturi masive în zona Golfului Persic

Arabii interesați de oile botoșănene. Aceștia vor exporturi masive în zona Golfului Persic

Arabii au pus ochii pe oile botoșănene.

State precum Qatar sau Kuweit sunt dispuse să cumpere și peste 50.000 de capete pentru a satisface cerința de carne de ovine din zona arabă. În acest scop a sosit astăzi la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Ahmad Khalaf, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Golful Persic. Acesta a fost trimis din partea Guvernului din Qatar pentru a prospecta piața românească dar și pentru a discuta posibilitățile de a încheia contracte ferme cu crescătorii botoșăneni de oi.

Omul de afaceri din Qatar a fost însoțit de prefectul Dan Nechifor dar și de Cristian Tudor ambasadorul României în Qatar.

Conducerea Stațiunii de Cercetare a invitat principalii producători pentru a expune în fața oficialului din Qatar cele mai reușit exemplare. Traian Atanasiu, directorul instituției de cercetare speră că arabii vor fi impresionați de oile botoșănene și vor semna contracte ferme de livrare către țările arabe.

Mai mult decât atât, arabii sunt mari admiratori ai rasei karakul de Botoșani, considerând această specie o adevărată delicatesă. Acest aspect ar fi un as în mânecă plus spun șefii de la Stațiunea de Cercetare.

Cei mai încrezători sunt însă fermierii și crescătorii de animale.

Oficialii din Qatar sunt interesați de exporturi masive, de peste 50.000 de capete. Șefii de la Stațiunea de Cercetare Popăuți spun că acest lucru se poate realiza relativ ușor în aria de creștere a karakului. Mâine va sosi o delegație și din Kuweit.

Citeste si:

Facebook Comments