Artista care colorează lumea

Artista care colorează lumea

Artista care colorează lumea.

Astfel poate fi caracterizată în doar câteva cuvinte pictorul Talida Grunzac. În mâinile Talidei, obiecte simple, precum pahare, vaze sau pur și simplu pantofi, se transformă în adevărate opere de artă, pline de culoare. Nici pereții nu scapă de frumusețea pe care, pictorul botoșănean o împrăștie din vârful pensulei. Practic nu există loc sau obiect din această lume pe care Talida să nu-l poată colora și înfrumuseța. În ultimii patru ani însă, Talida Grunzac a creat un adevărat brand în pictura pe obiecte din sticlă, de la simple pahare la vaze sau vase de mari dimensiuni.

Întreaga personalizare și personificare a sticlei marca Talida Grunzac a început de fapt cu dorința de oferi un cadou deosebit unor prieteni. 

Talida Grunzac este cunoscută de altfel pentru spațiile neconvenționale în care pictează. Talida a decis să schimbe pânza și foaia cu pereții. A uimit lumea când a început pur și simplu să transforme pereții unor banale camere sau spații cu diferite destinații în opere de artă, adevărat tablouri pe zeci de metri pătrați. Ca și în cazul sticlei, Talida a decis să picteze pereții din pasiune, dintr-o dorință de exprimare artistică diferită.

Totodată Talida Grunzac a găsit o oportunitate de a înfrumuseța și zidurile cenușii și decrepite ale orașului. Mai precis alături de elevii pe care care-i poartă an de an în lumea fascinantă a artelor plastice la Colegiul Național AT Laurian din municipiul Botoșani, pictorul botoșănean a pictat săli de clasă, pereții liceului dar și zidul grădinii de vară a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani.

Totul a fost posibil prin intermediul unui proiect derulat de Colegiul Național AT Laurian, de artă urbană, prin care copii sunt învățați cu ajutorul Talidei Grunzac să înfrumusețeze orașul cu simț artistic și bun gust.

Dincolo de înfrumusețarea sticlei,ceramicii, pantofilor sau pereților, Talida Grunzac este un pictor cunoscut în lumea artiștilor plastici. Talida a început și este cunoscută în primul rând în lumea picturii clasice, pe pânză. A debutat din clasa a VIII a cu o expoziție personală de mare succes urmând alte și alte expoziții alături de pictorii botoșăneni consacrați. Mai mult decât atât Talida Grunzac expune și în Italia la Spaleto, unde au fost trimise câteva lucrări. Pictorul Talida Grunzac, preferă motivele inspirate de natură dar mai ales peisajele și lumea marină.

Talida Grunzac vrea să împingă frontierele artei la Botoșani către noi orizonturi. Fascinată de suprarealism, arista botoșăneancă pregătește o nouă expoziție personală dar își dorește și să continue cu arta urbană, alături de elevii săi de la AT. Laurian.

 

Citeste si:

Facebook Comments