Asistenți medicali nemulțumiți de salarii

Amenință cu greva foamei

Asistenți medicali nemulțumiți de salarii. Aceștia amenință că vor face greva foamei. Este vorba de câțiva zeci de asistenți medicali care nu-și primesc toate drepturile salariale.

Lia Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a spus că acei asistenți medicali s-au săturat să primească doar promisiuni și că sunt hotărâți chiar să intre în greva foamei.

Un grup de sindicaliști de la Sindicatul Sanitas a mers luni dimineață la biroul președintelui Consiliului Județean pentru a-i solicita găsirea unei soluții în vederea promovării în grad principal a asistenților medicali care au luat concursul. În urmă cu câteva săptămâni, asistenții medicali aflați în această situație au pichetat sediul Consiliului Județean timp de mai multe zile, obținând promisiunea că la semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate se vor avea în vedere și majorările salariale care li se cuvin. De curând, Spitalul a semnat un act adițional la contractul cu Casa, pentru următoarele trei luni, dar nu a fost prinse și drepturile pentru asistenții care au promovat în gradul principal.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, a explicat că acest adițional are la bază bugetul pe anul trecut. Gheorghe Sorescu mai spune că o dată semnat noul contract cu Casa, atunci bugetul pentru Spitalul Județean va fi mai mare și, automat, vor fi bani și pentru ceilalți asistenți medicali.

Lidrul Sanitas Botoșani, Lia Temciuc, a anunțat că, dacă nu se găsesc soluții concrete pentru acești asistenți medicali, se va recurge din nou la proteste și au de gând chiar să intre în greva foamei.

În prezent sunt 111 asistenți medicali de la Spitalul Mavromati care cer promovarea în gradul principal.

Citeste si:

Facebook Comments