Asistenții medicali au ieșit în stradă

Asistenții medicali au ieșit în stradă

Ei au protestat în fața Consiliului Județean

Asistenții medicali de la Spitalul județean ”Mavromati” au ieșit în stradă să își ceară drepturile! Aproximativ 30 de angajați ai unității spitalicești, în frunte cu liderul sindicatului Sanitas, Lia Temciuc au protestat astăzi în fața Consiliului Județean.

Angajații Spitalului Județean spun că au ieșit în stradă fiindcă nu se acordă drepturile salariale pentru asistenții care au promovat la un grad superior. Liderii sindicali spun că situația este unică în țară și că doar la Botoșani, asistenții care promovează la un nivel superior în carieră rămân cu aceleași lefuri.

Totodată protestatarii spun că sunt nemulțumiți de faptul că în cadrul aceleași secții, pe aceleași funcții salariile sunt acordate diferențiat.

Un alt motiv de nemulțumire în rândul cadrelor medicale îl constituie faptul că nu li s-au acordat toate tichetele de masă cuvenite. În special în anul 2015.

Liderul sindicatului Sanitas, Lia Temciuc spune că personalul auxiliar a fost obligat să plătească niște cursuri, ce trebuiau susținute financiar de unitatea spitalicească. Din păcate, pentru ei, veștile din partea conducerii județului nu sunt tocmai bune.

Președintele Consiliului Județean spune că dacă la nivelul unității spitalicești se vor identifica soluții pentru a li se onora revendicările , fără a periclita însă alte capitole bugetare, el va fi de acord.

Angajații din Sănătate spun că vor veni în fața Palatului Administrativ pentru a protesta până când revendicările le vor fi rezolvate.

Citeste si:

Facebook Comments