Asistenții, susținuți de la Centru

Liderul SANITAS, Marius Sepi, a venit la Botoșani

Protestul asistenților medicali din Botoșani este susținut de la Centru. Miercuri, prim-vicepreședintele Federației SANITAS, Marius Sepi, s-a alăturat protestatarilor din Botoșani. Cei prezenți solicită acordarea tichetelor de masă și promovarea în gradul principal. Aflat în centrul celor care pichetau, Marius Sepi a anunțat că va sesiza și Ministerul Sănătății legat de situația de la Botoșani. Acesta a spus că, în cazul în care nu se va găsi o rezolvare la solicitarea de promovare în grad a asistenților medicali vor fi sesizate și alte instituții.

Ultimele două cerințe ale sindicaliștilor de la SANITAS se referă la contractul colectiv de muncă care ar trebui să garanteze creșterea profesională a corpului medical din spitale. Marius Sepi a anunțat și ce vor face în cazul în care cerințele lor nu vor fi rezolvate.

Liderul Sanitas a venit și cu soluții la mărirea salariilor pentru cadrele medicale, în special acea mărire cu 25% a lefurilor pe anul 2016.

Înainte de a se întâlni cu reprezentanții SANITAS, președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, nu avea vești foarte bune pentru ei.

Președintele CJ Botoșani a mai spus ce va face imediat după întâlnire și a arătat unde este de fapt problema.

Liderii SANITAS împreună cu câțiva delegați au fost primiți de Gheorghe Sorescu unde au discutat punctual problemele din sistemul sanitar din județul Botoșani.

La finalul întâlnirii cu șeful județului, sindicaliştii au plecat din biroul președintelui Consiliului Judeţean cu câteva promisiuni.

Sindicaliştii SANITAS s-au întâlnit şi cu prefectului judeţului, Dan Nechifor, căruia i-au adus la cunoştinţă doleanţele, care vor fi transmise mai departe şi Guvernului.

Reprezentanții Federației SANITAS încă nu s-au hotarat dacă vor continua sau nu protestul.

Citeste si:

Facebook Comments