Astăzi: Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Ovidenia

Astăzi: Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Ovidenia

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prăznuita pe 21 noiembrie. Această sărbătoare este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia.

Părintii Maicii Domnului sunt Sfinții Ioachim și Ana. Lipsiți de copii, dar cu credință în Dumnezeu, L-au rugat pe Dumnezeu să le dăruiască cinstea de a fi părinti, făgăduind că dacă vor avea un copil, îl vor duce la templu și îl vor închina Lui. Un înger le vestește ca vor avea o fata pe care o vor numi Maria. Sfinții Ioachim și Ana nu au uitat de promisiunea făcuta lui Dumnezeu și la trei ani de la nașterea Maicii Domnului au dus-o pe fiica lor la templu.

Aici a fost întâmpinata de marele preot Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, care a dus-o în cea mai sfânta încăpere din acest loc, în Sfânta Sfintelor, unde a stat până la vârsta de 15 ani. A fost condusă în acel loc sfânt, pentru că ea însăși avea să devină “Sfânta Sfintelor” lui Dumnezeu, sălaș a lui Dumnezeu-Cuvântul. Din ea, Cel Necuprins, Cel Veșnic, avea să ia trup, să Se facă cuprins în pântecele ei.

Deși sunt persoane care susțin ca lucrul acesta era cu neputință, totuși Biserica, în cântările ei afirma: “Ceea ce s-a hrănit în Sfânta Sfintelor, celei îmbrăcate cu credință și cu ințelepciune și cu neîntinata feciorie, mai marele Gavriil i-a adus din ceruri închinăciune“.

Citiți continuarea articolului: www.creștinortodox.ro

Citeste si:

Facebook Comments