Astăzi se dă startul la EURO 2016

Astăzi se dă startul la EURO 2016

În lotul naționalei se află și un botoșănean

Astăzi se dă startul la EURO 2016 din Franța. Meciul de deschidere va fi partida dintre Franța și România. Îmbucurător pentru județul nostru este că din lotul naționalei face parte și botoșăneanul Florin Andone. În prezent, acesta joacă la Cordoba, în Liga I de fotbal al Spaniei.

Florin Andone s-a născut în satul Joldești, comuna Vorona. Părinții lui au plecat în Spania, la cules de căpșuni. După câțiva ani, Andone vine și el alături de părinți. Ajuns în Spania, el se apucă de fotbal și a absolvit academia echipei CD Castellon, debutând pentru prima oară ca senior în sezonul 2010-2011, în Segunda Division B. Pe data de 2 iunie 2011 s-a transferat la Villarreal CF, întorcându-se la juniorat.

În 15 august 2013, după ce a apărut în mod regulat în tricoul lui Villarreal C, în Tercera Division, Florin Andone a fost împrumutat un sezon la o echipă de nivelul trei pe piramida fotbalului spaniol, la Atletico Baleares. Pe data de 3 iulie a anului următor, după ce a marcat 12 goluri, semnează pe trei ani cu Cordoba CF, plasat, în primă instanță, la echipa de rezervă a clubului, care evoluează în aceeași divizie cu fosta sa echipă. După puțin timp este numit în echipa principală de la Cordoba.

Pe 14 iunie 2015, debutează în echipa națională a României la Belfast, într-un meci împotriva Irlandei de Nord (0-0). Primul gol l-a marcat pe 17 noiembrie 2015, la Bologna, în urma unui amical împotriva Italiei (2-2).

Partida Franța – România va fi transmisă în direct este pe ProTV și DolceSport 1. Franța și România deschid seria meciurilor din faza grupelor EURO 2016. Cele două formații fac parte din Grupa A, alături de Elveția și Albania.

România și Franța s-au duelat pe 9 iunie la EURO 2008, terminând la egalitate, scor 0-0. În urmă cu fix 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța și România jucau în Grupa B a Campionatului European. Atunci, francezii au câștigat cu 1-0.

Echipele probabile

Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet

România: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Adrian Popa, Stanciu, Bogdan Stancu – Florin Andone.

Citeste si:

Facebook Comments