VIDEO! Așteptare lungă pentru analize medicale

Sistemul medical românesc este bolnav și suferă de boli ce par a fi incurabile. Durerea este mare și pentru cei ce doresc să beneficieze de servicii medicale. Botoșănenii se plâng că plătesc bani mulți pentru asigurări medicale dar dacă au nevoie de un set de analize sunt programaţi și după două sau trei luni pentru că nu sunt suficiente fonduri.

Au muncit o viață, au contribuit la sistemul de asigurări de sănătate, iar acum sunt nevoiți ca din pensii să își plătească investigațiile medicale sau să aștepte vreme bună pentru un set de analize. Reprezentanții pensionarilor botoșăneni s-au plâns astăzi la Prefectură de piedicile de care se lovesc în ceea ce privește sistemul sanitar.

Ofurile le-au fost ascultate de directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Carmen Nicolau. Aceasta a precizat însă că aceste probleme nu pot fi rezolvate de instituția pe care o conduce pentru că bugetul este limitat. Le-a transmis pensionarilor că în viitorul apropiat, cu trimitere de la medicul de familie, vor putea să își facă analizele în orice județ din țară, deși clar aceasta nu este o soluție.

La întâlnire a asistat și un medic. A ascultat și a venit cu sugestii, sugestii care însă sunt greu de pus în practică.

O propunere a fost cea a furnizării îngrijirilor medicale la domiciliu, doar că, din păcate, la Botoșani nimeni nu prestează astfel de servicii. O altă problemă ridicată a vizat asistența stomatologică. Bugetul nu permite vârstnicilor să își rezolve problemele cu dantura, iar aceste servicii se decontează într-un cuantum infim.

Aceste probleme treneză de ani de zile și par a fi fără rezolvare. În continuare, unitățile sanitare din Botoșani duc lipsă de personal medical iar puțini sunt specialiștii în sănătate care vor să se angajeze în spitalele botoșănene.

Citeste si:

Facebook Comments