Atenție botoșăneni! Refuzați să deveniți victime ale unor posibile înșelăciuni

Atenție botoșăneni! Refuzați să deveniți victime ale unor posibile înșelăciuni

În urma informaţiilor apărute în mass media botoşăneană, în ultima perioadă, cu privire la oferte lansate de reprezentanţii unor societăţi comerciale având ca obiect activităţi de promovare/publicitate a imaginii, oferte considerate de persoanele care au făcut obiectul materialelor de presă, ca fiind înşelătoare, poliţiştii vă atrag atenţia cu privire la următoarele:

În fapt, reprezentanţii societăţilor respective identifică, în locuri publice (pe stradă, în hipermarket-uri, etc.), minori însoţiţi de părinţi, prezentându-le acestora din urmă oferte atractive de promovare a imaginii copiilor lor, în vederea participării ulterioare la prezentări de modă, casting-uri pentru realizarea unor spot-uri publicitare, etc.

Oferte similare au ca public ţintă persoane de sex feminin, cărora li se propune să devină imaginea unui brand cosmetic, al unui salon de coafură, etc.

Pentru astfel de servicii, reprezentanţii societăţii solicită şi încasează sume de bani reprezentând „taxă de înscriere”.

Ulterior, deşi persoanele care achită sumele de bani, semnează chiar şi convenţii/contracte, angajamentele promise nu se concretizează în niciun fel.

Pentru a preveni prejudicierea dumneavoastră prin acest gen de fapte, poliţiştii vă recomandă ca, în situaţii similare, să verificaţi temeinic veridicitatea ofertelor prezentate şi să vă asiguraţi că suma de bani achitată (chiar modică) reprezintă costul real al serviciilor prestate.

Citiţi cu atenţie actele juridice care vă includ ca parte semnatară şi asiguraţi-vă că acestea prevăd obligaţii şi termene concrete care revin prestatorului de servicii.

Nu reacţionaţi „din prima”, acordaţi-vă timp de gândire înainte de a achita orice sumă de bani!

De asemenea, în cazul în care consideraţi că aţi fost victime ale acestui gen de fapte, nu ezitaţi să vă adresaţi cu o plângere organelor de poliţie, indiferent de valoarea prejudiciului.

Citeste si:

Facebook Comments