Atenție, cade tencuiala de pe blocuri!

Pericol pentru pietonii din municipiul Botoșani

Atenție cade tencuiala de pe blocuri! Locatarii unui bloc din centrul municipiului Botoșani au auzit în miez de noapte o bubuitură puternică. O bucată mare de tencuială s-a desprins de pe balconul ultimului etaj al unui bloc din centrul orașului, căzând pe trotuar și pe frigiderul unei societăți comerciale.

Norocul a făcut ca acest incident să aibă loc târziu în noapte, atunci când prin zonă nu circulau oameni. Dacă ar fi căzut ziua, bucata de tencuială putea să provoace o tragedie. A căzut în fața unui chioșc, acolo unde mai tot timpul în cursul zilei sunt persoane care se opresc să cumpere diverse produse, situat lângă sediul filialei Botoșani a Loteriei Române.

În cădere, bucata de tencuială a spart geamul magazinului.

Pentru că pe balconul de la etajul 8 al blocului de pe Calea Națională nr.70 mai erau bucăți de tencuială care stăteau să cadă, au fost anunțați pompierii care au venit cu o macara la fața locului și au intervenit pentru a le îndepărta. A fost oprită circulația pe o porțiune din trotuarul respectiv, dar și pe o bucată de carosabil, pentru că echipajul de pompieri să-și poată face treaba. O situație similară a avut loc și pe Aleea Nucului din municipiul Botoșani.

Proprietarii unor societăți care își au sediul la parterul blocului de pe Calea Națională 70 spun că nu este prima data când cad bucăți de tencuială de pe acel bloc. Și unii locatari susțin că se temeau în ultima vreme să mai iasă din scara blocului atunci când plouă mai mult, de frică să nu cadă bucăți de tencuială. I-au înștiințat pe cei de la Asociația de proprietari că apa se înfiltra la ultimul etaj din cauza unei probleme la mansardă, dar lucrările nu s-au efectuat, așa că peretele îmbibat de apă a dus la desprinderea în timp a tencuielei.

O sesizare făcută la Inspecția în Construcții cu ani în urmă obliga Asociația de Proprietari să efectueze lucrările de reparații la ultimul etaj al blocului, acolo unde apa se înfiltra în pereți și se acumula apoi în balcoane, dar cei de la asociație ridică din umeri și spun că “oamenii nu plătesc” pentru astfel de reparații.

Cu toate acestea, nu s-a făcut nicio listă cu semnături care să arate că locatarii ar fi refuzat să achite fondul de reparații. Dacă s-ar fi întâmplat o tragedie, cine ar fi plătit în fața legii? Ce fac oamenii plătiți de la Asociația de proprietari pentru a aduce la cunoștința locatarilor ce riscuri sunt în cazul în care nu se efectuează lucrările de reparații? Au convocat vreo ședință cu locatarii să le explice despre ce este vorba? Au făcut vreo listă de semnături în care cei care refuză plata reparațiilor să arate că se obligă și la suportarea consecințelor? Nu. Dacă s-ar fi pus astfel problema probabil că nu ar mai fi fost locatari care să refuze plata pentru reparații. Era însă prea multă treabă pentru președintele de asociație și alții care își iau salariile din banii locatarilor. E mult mai ușor să spui că nu se poate, că oamenii sunt recalcitranți.

Citeste si:

Facebook Comments