VIDEO! Atenție la buzunare și genți în preajma sărbătorilor

Cumpărăturile pentru Crăciun, raiul hoților. Perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, când oamenii își fac cumpărăturile, este sezonul propice pentru hoții de buzunare. Pentru a nu cădea victima infractorilor, polițiștii au o serie de recomandări de care trebuie neapărat să țineți cont. În plus, în această perioadă, oamenii legii vor intensifica acțiunile de patrulare prin oraș.

Multi dintre botoșăneni au început deja pregătirile pentru sărbători. Piețele și magazinele au fost luate cu asalt de cei care își doresc să evite aglomerația la cumpărături pe ultima sută de metri. Mare atenție, insă! Printre cumpărători, au început să apară și hoții de buzunare. Iar pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute la cumpărături, oamenii legii au câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont.

La cumpărăturile din magazine și piețe:

  • Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
  • Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur! Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!
  • Pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele! In mașini nu lăsați la vedere bunuri de valoare.
  • În mijloacele de transport în comun aglomerate trebuie să dați dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!
  • Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul! Poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul! Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor.
  • Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să își echipeze mașinile corespunzător dacă vor să plece la drum , să nu consume alcool înainte de a se urca la volan și să nu conducă dacă simt că sunt obosiți.
  • Dacă deveniţi victima unei fapte antisociale, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă, 112!

Citeste si:

Facebook Comments