VIDEO! Atenție, șoferi! Se modifică Codul Rutier

Codul rutier va suporta modificări majore în perioada următoare iar dacă nu vor să se aleagă cu sancțiuni usturătoare, șoferii vor trebui să se pună la curent cu noile reguli.

Sunt luați în vizor conducătorii auto care uită să-și reînnoiască Inspecția Tehnică Periodică a autoturismului, cei care își achiziționează un nou autoturism dar omit să notifice autoritățile despre tranzacție iar sancțiuni mai drastice sunt pregătite și pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată.

Legiuitorii au perfectat modificări semnificative în Codul Rutier. De pe 20 mai se preconizează reguli mai dure pentru conducătorii auto.

O primă modificare o reprezintă valabilitatea ITP-ului. Mașinile cu o vechime de cel puțin 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual iar autoturismele noi la trei ani. Dacă se încalcă legea, șoferii vor fi constrânși să își tragă autoturismul pe dreapta până intră în legalitate pentru că le fa fi suspendată înmatricularea autoturismului.

O altă modificare de interes major vizează persoanele care își cumpără un autoturism la mâna a doua. Aceștia trebuie să știe că din 20 mai se schimbă legea. Cumpărătorii vor fi amendați dacă nu anunță tranzacțiile în 90 de zile și dacă nu înmatriculează autoturismul pe numele lor.

În cazul în care încalcă legea, se va suspenda înmatricularea iar sancțiunea este de la 9 la 20 de puncte.

În aproximativ un an și jumătate, agenții Poliției Rutiere au reținut 22 de certificate de înmatriculare unor conducători auto care au achiziționat autoturisme dar nu le-au înmatriculat pe numele lor. Oamenii legii susțin că odată cu modificarea legislației cifra va crește.

Citeste si:

Facebook Comments