Au ajuns pe mâna polițiștilor

Au ținut în teroare un oraș și au șocat o țară!

Au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, folosind violența extremă pentru bani și bijuterii. Și-au ales victime sigure femei singure și fără apărare pe care le-au atacat mișelește pe străzi slab luminate și pustii. Botoșănenii au răsuflat ușurați, vineri seară, când toți cei trei barbați au fost capturați de polițiști.

Dragoș Moroșanu, Ionuț Iasciuc și Cătălin Aniță sunt principalii suspecți în cazul tâlhăriilor de săptămâna trecută.

Zâmbitor, sfidător și parcă fără remușcări. Așa a intrat în sediul poliției primul dintre principalii suspecți în cazul tâlhăriilor care au înspăimântat o țară întreagă. El este Dragoș Moroșanu, are 20 de ani și este din municipiul Dorohoi.

 Acolo a fost găsit de oamenii legii vineri seară și adus la audieri la Botoșani. Zâmbetul nu i-a pierit nici în fața jurnaliștior cărora a refuzat să le răspundă la întrebări.

La câteva ore după capturarea individului, în județul vecin, polițiștii suceveni i-au prins și pe ceilalți doi tineri suspectați că au tâlhărit cinci femei din municipiul Botoșani. Ionuț Iasciuc de 25 de ani și Cătălin Aniță de 28 de ani. Ambii din municipiul Dorohoi.

Cei doi sunt cunoștințe mai vechi ale polițiștilor. Și-au început seria fărădelegilor încă de când erau minori.

Din păcate, cei doi au fost prinși după ce au mai lovit o dată, la Suceava. O femeie de 59 de ani a căzut victima indivizilor. S-a întâmplat vineri seară pe o stradă din cartierul Burdujeni. Aceștia au acționat după același scenariu.

Au urmărit femeia, iar când ea a ajuns într-un loc slab iluminat au atacat. I-au furat telefonul și portofelul.

A fost o desfășurare de forte impresionată pentru prinderea celor doi. Zeci de polițiști suceveni au fost chemați de acasă și împreună cu mascații au reușit să îi captureze.

Și cei doi au fost aduși, vineri noapte, la Botoșani, la audieri. A fost o noapte alba pentru anchetatori, care au încercat să afle ce i-a determinat pe indivizi să acționeze cu atâta cruzime.

Suspecții și-au recunoscut faptele însă nu au explicat și de ce au făcut acest lucru.

Modul în care au acționat și ferocitatea cu care și-au atacat victimele, femei singure și lipsite de apărare i-a șocat până și pe anchetatori. Aveau pumnii vineți și plini de zgârieturi. Dovadă a violenței extreme de care au dat dovadă.

Magistrații judecătoriei Botoșani au admis solicitarea procurorilor de arestare preventive a inculpaților.

Astfel că aceștia își vor aștepta sentința după gratii. Indivizii au contestat măsura dispusă.

Au fost 48 de ore de panică și teroare în orașul Botoșani și în Suceava. Șase femei au fost atacate și deposedate de bunuri. Cel puțin trei dintre ele au fost batute crunt și au ajuns în stare gravă la spital. Indivizii au atacat mișelește, pe la spate.

Și au lovit fără milă, lăsând victimelor trauma fizice dar mai ales psihice ce greu le vor putea depăși.

Prima victimă a agresorilor a fost o bătrână de 89 de ani. S-a întâmplat pe 14 decembrie, chiar când femeia vroia să intre în apartamentul său de pe strada Gheorghe Avrămescu.

O altă victimă povestește că indivizii au atacat-o la 100 de metri de casă. I-au dat în cap cu un obiect dur și au pus-o la pământ. I-au luat geanta cu totul.

De pe un pat de spital o altă femeie face eforturi mari să vorbească. Abia îşi poate ţine ochii deschişi. Cu groază își amintește acea seară.

I-au furat telefonul, un cercel din ureche și geanta. La fel cum au făcut și cu celelalte femei cărora le-au luat toate bunurile pe care le aveau asupra lor. Bani și bijuterii. Bijuteriile, pătate de sânge, au fost valorificate la o casă de amanet din Dorohoi. În orașul lor natal. Acolo unde a fost prins și Dragoș Moroșanu.

Cei trei suspecți s-au revăzut în fața anchetatorilor botoșăneni.

Citeste si:

Facebook Comments