Au crescut considerabil salariile la CJ

Au crescut considerabil salariile la CJ

Angajații Consiliului Județean au motiv de bucurie.

Lefurile funcționarilor au crescut considerabil, cu 75%. Și asta în urma unei decizii a Curții Constituționale. Nu la fel de veseli sunt și angajații de pe posturile contractuale ale aceleiași instituții. Pentru ei salariile vor crește cu numai 25%, motiv pentru care se vor îndrepta în instanță.

Salariile celor peste 130 de angajați de la Consiliul Județean s-au aliniat în cele din urmă cu ale colegilor de la Consiliile Județene din țară.

În urmă cu o săptămână funcționarii au declanșat un protest spontan, nemulțumiți fiind de faptul că lefurile lor sunt mult mai mici decât ale altor funcționari din țară. S-au făcut calcule iar veniturile lunare vor fi cu 75% mai mari pentru funcționari și cu 25 % pentru personalul contractual.

Ba mai mult, majorările ar fi trebuit aplicate din decembrie anul trecut, iar angajații vor primi bani retroactiv.

În momentul de față, cel mai mare salariul din Consiliul Județean este al secretarului CJ, respectiv 10 422 lei brut, cu câteva mii de lei mai mult decât președintele județului. Iar cea mai mică leafă este a unui îngrijitor care primește 1587 lei.

Iar veștile bune nu se opresc aici. Urmează a se aplica o nouă majorare.

Chiar și în aceste condiții, sunt angajați ai Cj-ului profund dezamagiți. Personalul contractul nu a fost aliniat la nivelul salarizării cu celelalte Consilii din țară.

O parte din angațaii pe posturile contractuale se vor îndrepta în instanță.

Citeste si:

Facebook Comments