Au făcut senzație în America

Un ansamblu folcloric din judeţul Botoşani, care a reprezentând România la unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din America, a încântat publicul din Sacramento, California.

Este vorba despre ansamblul HORA din Vlăsinești care a reuşit să smulgă ropote de aplauze de la oamenii din toate colţurile lumii veniţi la Festivalul”Romania Day on Broadway’’. Botoşănenii au reprezentat ţara cu mândrie la cea de-a a XVI-a ediţie a acestui eveniment care s-a desfăşurat pe 24 septembrie.

Ei au impresionat publicul prin portul şi tradiţiile româneşti din zona Moldovei. Programul artistic al celor mai îndrăgiţi botoşăneni a constat în dansuri populare moldovenesti şi susţinerea interpreţilor de muzică populară din Moldova. Printre aceştia s-a aflat şi Brânduşa Covalciuc Ciobanu. Prin intermediul acesteia, Ansamblul Hora Vlăsineşti a fost invitat la acest eveniment.

Primarul comunei Vlăsineşti, Trufin Lucian este mândru că Vlăsineştiul a dat oameni de onoare, că ansamblul închegat în această comună a reuşit să ajungă în America. ”Consider că am scris o nouă filă de istorie a comunei Vlăsinești prin prezența noastră la acest festival românesc din Statele Unite ale Americii. Sunt onorat că am prezentat românilor de peste ocean folclorul, tradițiile, portul și dansul popular autentic românesc’’.

La final, atât primarul cât şi întregul ansamblu i-au transmis multumiri pentru invitaţie şi ospitalitatea cu care au fost trataţi , președintelui Centrului Comunității Românești din Sacramento, Abigaila Budac.

Citeste si:

Facebook Comments