Au fost finalizate lucrările de reabilitare a ”Lacului cu nuferi” de la Ipotești

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a ”Lacului cu nuferi” de la Ipotești

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a fost prezent, ieri, la recepția lucrărilor din cadrul unuia dintre proiectele de investiții finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani.

Este vorba despre recepția lucrărilor cuprinse în proiectul ,,Reabilitare și amenajare teren Lac cu Nuferi” situat în satul Ipotești, comuna Mihai Eminescu. La eveniment au participat reprezentanți ai Memorialului Ipotești, în persoana directorului adjunct Daniel Tupiluș, reprezentați ai constructorului, dar și ai Inspectoratului Județean în Construcții Botoșani.

Proiectul a fost demarat în luna iulie a acestui an iar termenul de finalizare prevăzut în contract este luna decembrie. Printre principalele obiective ale proiectului se numară modernizarea căilor de acces, amenajarea de piste pentru bicicliști precum și de alei pentru plimbări în jurul lacului, dotarea cu mobilier stradal și toalete ecologice, reabilitarea și consolidarea podului ce face legatura cu insula din mijlocul lacului, precum și a platformei de beton de pe insulă.

Vizitatorii lacului lui Eminescu vor avea posibilitatea de a obține toate informațiile de care au nevoie de la centrul infoturistic amenajat la intrarea în perimetrul lacului, și se vor putea orienta cu ajutorul noilor indicatoare informative montate de-a lungul căilor de acces.

,,Lucrările efectuate prin acest proiect au schimbat cu totul aspectul acestui perimetru. Să nu uităm că aici, pe malul acestui lac cu nuferi, cel mai mare poet al nostru, al românilor iși găsea inspirația și scria cele mai frumoase poezii . Nu trebuie să ne ignorăm valorile, ci trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a le promova. Și cred că odată cu modernizarea acestui loc, numărul turiștilor care îl vor vizita, va crește”, a declarat vicepreședintele Dorin Birta.

În finalul evenimentului, vicepreședintele Dorin Birta a propus conducerii Memorialului Ipotești să colaboreze pentru inițierea și implementarea unui nou proiect, de această dată, unul care să vizeze curățarea și ecologizarea lacului.

Pe aceeași temă: 

Locurile copilăriei lui Eminescu vor prinde viață. Lacul cu nuferi a intrat în atenția autorităților cu noi amenajări turistice

Lacul cu nuferi a intrat în atenția autorităților cu noi amenajări turistice

Lacul lui Eminescu de la Ipotești în mare pericol. Din cauza secetei aproape a secat iar nuferii sunt afectați

Citeste si:

Facebook Comments