Au gonit nebunește pe străzile Darabaniului și au provocat un grav accident în urma căruia o tânără a murit

Au gonit nebunește pe străzile Darabaniului și au provocat un grav accident în urma căruia o tânără a murit

”Omor, tentativă la omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, Sunt acuzațiile ce li se aduc celor doi indivizi care au organizat, în ajunul Paștelui, o cursă ilegală de mașini, în urma căruia a avut loc un groaznic accident rutier.

În urma cumplitului eveniment rutier de la Darabani, de la finele lunii aprilie, o tânără de doar 20 de ani și-a pierdut viață.

La sfârșitul săptămânii trecute, Florin Stănescu și Emil Bujor, protagoniștii întrecerii cu bolizi, au fost trimiși în judecată de procurori. Potrivit magistraților cei doi au rulat cu viteze ce depăşeau cu mult limita de viteză legală în localitate. Astfel, Florin Stănescu circula cu 146-148 kilometri pe oră, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h, conform expertizei criminalistice efectuată în cauză.

”În aceste împrejurări, inculpații nu au mai putut observa din timp că din sensul opus circula autoturismul VW Golf condus regulamentar de numita Dănăilă Anda Mădălina, iar pe sensul lor de mers se deplasa un atelaj hipo, condus de Hrițcu Florentin și, implicit, nu au putut evita impactul cu acestea. După ce, inițial, între mașinile inculpaților a avut loc o coliziune tangențial laterală, autoturismul inculpatului Florin Stănescu, care se deplasa pe contrasens, a intrat frontal în autoturismul condus de tânăra Dănăilă Anda Mădălina, iar cel condus de inculpatul Emil Bujor a lovit din spate atelajul hipo. ”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Din păcate, în urma accidentului, Anda Dănăila a murit, iar fratele său, care se afla pe bancheta din dreapta a autoturismului a fost grav rănit, având nevoie de 70-80 de zile de îngrijiri medicale.

Grav rănite au fost și persoanele care se aflau în atelajul hipo. Ghiorghi Cliveț a avunt nevoie de 100 – 120 de zile de îngrijiri medicale, Constantin Prodan de 11- 12, iar Florentin Hrițcu de 14-15 zile de îngrijiri.

Înainte de a se urca la volan cei doi bărbați au consumat băuturi alcoolice. Astfel, în urma recoltării a câte două probe biologice de sânge a reieşit că Florin Stănescu prezenta o alcoolemie de 1,50 g‰, respectiv 1,35 g‰, iar Emil Bujor prezenta o alcoolemie de 1,10 g‰, respectiv 0,90 g‰.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:

Facebook Comments