Directorii de la Urban Serv sunt buni de plată

Au încasat salarii și bonusuri necuvenite

Directorii de la Urban Serv sunt buni de plată. Aceștia au încasat, în perioada 2012-2014, drepturi salariale și alte bonusuri în mod nejustificat, se arată într-un raport al Curții de Conturi. În urma verificărilor făcute, inspectorii de la Curtea de Conturi au ajuns la concluzia că la stabilirea remunerației directorului general și a directorului adjunct nu au fost respectate dispozițiile legale.

În baza a două hotărâri ale Consiliului de Administrație din 2012 și 2013, directorul general a încasat un salariu brut lunar de 6.185 lei. Inspectorii Curții de Conturi au menționat în raport că suma stabilită drept leafă nu a respectat reglementările legislative în vigoare la acea vreme.

În perioada decembrie 2012-mai 2013, la nivelul societății comerciale erau aplicabile dispozițiile legale conform cărora remunerația lunară acordată prin contractul de mandat nu poate depăși nivelul indemnizației lunare acordate prin lege pentru funcția de viceprimar. Prin nerespectarea acestor dispoziții legale societatea a plătit, în mod necuvenit, suma totală brută estimată de 12.016 lei cu titlu de remunerație, la care se adaugă contribuțiile sociale aferente plătite în calitate de angajator, au explicat inspectorii de la Curtea de Conturi.

Și în cazul directorului adjunct, Curtea de Conturi a stabilit că s-a plătit în mod nejustificat suma 9.626 lei, în perioada februarie-mai 2013, prin nerespectarea reglementărilor legale privind cuantumul salariului.

În perioada 1 noiembrie 2012-31 octombrie 2015, directorul societății Urban Serv a primit tichete de masă, tichete cadou și alte bonificații în sumă totală de 4.663 lei. Raportul Curții de Conturi precizează că drepturile primite de directorul general, prevăzute de contractul colectiv de muncă, nu corespund niciuneia dintre componentele variabile prevăzute de legea care reglementează remunerația directorilor societăților comerciale.

Inspectorii de la Curtea de Conturi spun că și directorul adjunct și cel economic au beneficiat în mod nejustificat de tichete de masă și alte bonificații în sumă brută de aproximativ 10.074 lei.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, a anunțat că a restituit contravaloarea tichetelor de masă care i-au fost imputate, fiind vorba de 4.663 de lei.

Dar, legat de diferențele salariale considerate de auditorii Curții de Conturi ca fiind încasate în mod necuvenit, atât de directorul general, cât și de directorul adjunct, și cel economic, s-a formulat o contestație la decizia de recuperarea dispusă de Curtea de Conturi. Dacă răspunsul va fi unul nefavorbail, atunci societății Urban Serv i se va deschide o acțiune în instanță.

Sumele ce trebuie restituite se ridică la câteva mii de lei în cazul fiecărui director. Curtea de Conturi a stabilit ca până la dtaa de 30 iunie 2016 să fie recuperate toate sumele încasate nelegal de directorii societății de salubritate.

Citeste si:

Facebook Comments