Au început lucrările la Lacul cu nuferi de la Ipotești

Au început lucrările la Lacul cu nuferi de la Ipotești. Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Botoşaniului a intrat în perioada de reabilitare.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleţi, a spus că anul acesta s-au alocat 250.000 de lei pentru lucrările de la Lacul cu nuferi.

În zona Lacului cu nuferi se vor construi piste de biciclete, se vor reamenaja aleile existente şi vor fi extinse până la marginea lacului. De asemenea, se va face un punct info din lemn, chiar la intrare pe alee. Se vor instala toalete ecologice, se va reabilita obeliscul şi se vor pune panouri care să inducă atmosfera eminesciană. Se vor mai face şi rigole din beton armat, se vor pune bănci din lemn, se va reabilita platforma din beton de pe insulă, cât şi totemul. Se vor face reparaţii şi la pod.

În luna decembrie 2013, Lacul cu nuferi a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean de la medicul veterinar Dorin Vasiliu, în schimbul a 200.000 de lei. Lacul are o suprafaţă de 12.241 de metri pătraţi, însă CJ deţine încă aproape 14.000 de metri pătraţi în perimetrul acestuia, din care aproape 3.000 reprezintă calea de acces.

Lacul cu nuferi de la Ipotești se află în Pădurea Baisa și a fost sursa de inspirație a multor poezii ale lui Mihai Eminescu. Lacul se află la 4 km de Complexul Memorial Mihai Eminescu din Ipotești.

Cu toate că președintele CJ Botoșani a anunțat că deja au început de luni, 18 iulie, lucrările la Lacul cu nuferi de la Ipotești, totuși, marți, 19 iulie, când o echipă de la Somax TV a fost prin zonă nu a găsit niciun muncitor care să lucreze la acel obiectiv. Va rămâne de văzut dacă lucrările de reabilitare se vor finaliza în 5 luni, așa cum a spus tot președintele CJ Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments