Au început Olimpiadele. Calendarul complet al olimpiadelor naţionale

Au început Olimpiadele. Calendarul complet al olimpiadelor naţionale

Olimpiadele naţionale la materiile şcolare au început de vineri, prima competiţie fiind cea de Informatică, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit calendarului Olimpiada de Informatică pentru elevii de liceu are loc între 15-20 aprili e la Craiova, iar pentru elevii de gimnaziu are loc în perioada 21-25 aprilie, la Bucureşti.

Olimpiada naţională de la Limba şi Literatura Română pentru elevii de gimnaziu are loc la Râmnicu Vâlcea în perioada 16-19 aprilie, iar pentru liceeni are loc la Târgovişte, în perioada 20-24 aprilie.

De asemenea, olimpiada naţională la Limba Franceză are loc la Piatra Neamţ în perioada 18-22 aprilie, iar cea de Limba Engleză are loc la Târgu Jiu în perioada 18-22 aprilie.

Olimpiada de Matematică are faza naţională pentru elevii din clasele V-VI în perioada 19-22 aprilie, la Sovata, iar cea pentru elevii de clasele VII-XII are loc în perioada 19-23 aprilie, la Târgu Mureş.

De asemenea, în ceea ce priveşte olimpiadele de ştiinţe, acestea se desfăşoară după următorul calendar: Astronomie şi Astrofizică are loc la Craiova între 20-24 aprilie, Fizica are loc la Timişoara între 15-20 aprilie, Chimia se ţine în Bacău în perioada 17-22 aprilie şi Olimpiada de Biologia are loc la Satu Mare între 17-22 aprilie.

Olimpiada de Georgrafie are loc la Sibiu în perioada 17-22 aprilie, Olimpiada de Istorie are loc la Brăila în perioada 18-22 aprilie, iar Olimpiada de Ştiinţe Socio-Umane are loc la Tulcea în perioada 18-22 aprilie.

 

Sursa: Mediafax

Citeste si:

Facebook Comments