Au internet de mare viteza și WC în spatele casei

Lipsește și gazul metan

Au internet de mare viteză și toaletele… în spatele casei. Asta este realitatea tristă din unele localități din județul Botoșani, în secolul 21. Încă există multe gospodării în județ care duc lipsă de apă și canalizare. Adică, acei oameni sunt văduviți de minimul confort și de normele de igienă pe care le oferă o baie în casă. La doi pași de municipiul reședință de județ, în comuna Răchiți, sunt zeci de gospodării care nu sunt racordate la reaua de apă și canalizare. Asta chiar dacă, în comună există rețea. Oamenii spun că nu își permit acest lux din cauza costurilor foarte mari. În schimb, oamenii beneficiază de alte facilități.

Toate aceste realități sunt cuprinse în statisticile realizate la nivel de județ. Și nu sunt deloc bune. Trei sferturi din populația județului Botoșani nu deține o baie în casă, iar jumătate din școli nu are autorizație de funcționare pentru că nu apă curentă. Sunt multe localități în care gazul metan există doar în butelii. În schimb, avem mai bine de o treime din populație care folosește internetul. Se vede că internetul câștigă teren la noi în județ în condițiile în care lipsește apa curentă sau toaleta în casă.

În prezent, Ministerul Comunicatiilor investeste 69 de milioane de euro pentru a conecta lumea rurală la zona de comunicație electronică în bandă largă.

Citeste si:

Facebook Comments