Au reciclat şi au câştigat

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani au fost singurii care au câştigat trei premii la unul dintre cele mai importante concursuri naţionale privind protecţia mediului.

Este vorba despre concursul Naţional Eco-atitudine. Scopul evenimentului a fost colectarea deşeurilor precum şi reciclarea lor.

Concursul naţional Eco-atitudine se desfăşoară pe o perioadă de 10 ani, între 2010-2020.

Cei care pot participa sunt elevii din clasele 0-VIII. Pentru elevii de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani a fost prima dată când au participat.

Copiii au avut de înfruntat elevi foarte buni din 74 de şcoli. Cu toate acestea au învins şi acum se bucură de cele trei premii obţinte.

Daniela Gherasim, profesorul coordonator al elevilor spune că nu nici ea şi nici copii nu s-au aşteptat să câştige.

Cel care le-a înmânat premiile câştigate a fost managerul proiectului Eco-atitudine, Stere Creţu. El a fost încântat de modul în care copiii şi profesorii au lucrat la acest proiect. La adresa câştigătorilor a avut numai cuvinte de laudă.

I-a felicitat pentru munca depusă.

Premiul întâi le-a fost adus de fotografia realizată, dar premiile trei au fost obţinute în urma cantităţii de hârtie reciclată. Elevii au adunat în total şase tone și opt sute de kilograme de hârtie pe care au reciclat-o. Cantitatea de peturi a depăşit 800 de kilograme.

Premiile s-au acordat pentru colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie, carton, plastic, PET și aluminiu.

Citeste si:

Facebook Comments