VIDEO! Au renunțat la proteste

S-au calmat spiritele în sănătate, unde cadrele medicale au abandonat greva începută luna trecută, după ce reprezentanţii Guvernului au anunţat că le vor da banii înapoi. E singurul lucru sigur, spun sindicaliştii, pentru că în rest, ca răspuns la celelalte probleme, au primit doar promisiuni fără termene clare şi fără prea multe detalii.

Acesta e şi motivul pentru care, spun ei, greva a fost doar suspendată şi rămâne în continuare o opţiune, în funcţie de ceea ce se întâmplă până la sfărşitul anului. Asta pentru că din toate întâlnirile pe care le-au avut în capitală, au rămas cu un singur lucru cert. Faptul că toţi cei ce au pierdut la salariu acum câteva luni, îngrijitorii, infirmierii sau personalul din laboratoare, vor fi recompensaţi.

Angajaţii din sănătate îşi vor primi diferenţa de bani chiar din această lună, aşa că şi-au mai pierdut din vehemenţa cu care au intrat în luna mai. Câteva nemulţumiri rămân însă, mai ales că pentru rezolvarea lor e nevoie de legi noi şi mult timp. Însă, spun ei, reprezentanţii ministerelor şi-au luat un angajament, iar acum aşteaptă să vadă dacă şi-l vor respecta.

Protestele au început în aprilie, după măririle de salarii din martie, când o parte dintre angajaţii spitalelor au fost trecuţi cu vederea ori s-au trezit cu mai puţini bani în buzunar. Rând pe rând, aproape toţi au ieşit în stradă şi, la un moment dat au anunţat că vor intra şi în grevă generală.

Citeste si:

Facebook Comments